Automatiseren in TOPdesk met actiereeksen (API’s)

Hebben jouw TOPdesk-gebruikers genoeg van het handmatig uitvoeren van repetitieve taken in TOPdesk? Wil je jouw TOPdesk-ervaring naar een hoger niveau tillen door processen te automatiseren? Leer hoe je dit bereikt met actiereeksen en API’s tijdens onze training “Automatiseren in TOPdesk met actiereeksen (API’s)”!

Deskundige begeleiding

Stapsgewijze instructies

Praktische toepassingen

Automatiseer taken voor jouw TOPdesk-gebruikers

Veel TOPdesk-gebruikers ervaren frustratie en tijdverlies bij het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde taken. Het handmatig bijwerken van meldingen, het ophalen van informatie en het afhandelen van statusupdates kost veel tijd en energie. Bovendien treden menselijke fouten op, waardoor de nauwkeurigheid van de processen in gevaar komt.

TOPdesk Consultant

Verbeter je TOPdesk skills in 1 dag

Door gebruik te maken van actiereeksen (API’s) kun je routinetaken in TOPdesk automatiseren, waardoor je kostbare tijd en geld bespaart. Met de juiste training en begeleiding leer je hoe je deze krachtige techniek kunt toepassen om jouw TOPdesk-ervaring te verbeteren en efficiënter te werken.

Onze training "Automatiseren in TOPdesk met actiereeksen (API’s)" biedt jou:

Deskundige begeleiding

Onze ervaren trainer, leid je door het hele proces en geeft je waardevolle inzichten en tips voor het automatiseren van jouw TOPdesk-taken.

Stapsgewijze instructies

Je leert aan de hand van opdrachten hoe je actiereeksen (API’s) gebruikt om verschillende taken te automatiseren. Van het aanmaken van een API-account tot het schrijven van complexe actiereeksen, elke stap wordt duidelijk uitgelegd.

Praktische toepassingen

Tijdens de training pas je de geleerde concepten direct toe op relevante taken in TOPdesk. Je zult ervaren hoe je bijvoorbeeld meldingsinformatie ophaalt, statusupdates uitvoert en gegevens manipuleert met behulp van actiereeksen (API’s).

Wat klanten over ons zeggen

Ik ben zeer tevreden over de training die ik bij FDO Consultancy heb gevolgd! Het meest waardevolle van de training was het stapsgewijs leren creëren van action sequences, waardoor ik niet alleen de methode begreep, maar ook de volgordelijkheid ervan. De training heeft enorm bijgedragen aan mijn professionele ontwikkeling. Ik ben nu in staat om action sequences te begrijpen en in te richten voor zaken die niet binnen de standaard functionaliteit van TOPdesk vallen. De meest effectieve onderdelen van de training waren voor mij het leren lezen van formules/codes en het combineren van action sequences met behulp van de Developers pagina. Hierdoor kan ik nu zelfstandig action sequences bouwen, wat voorheen een uitdaging was. De rustige manier van uitleggen en het hoge kennisniveau van Ferry maakten de training zeer plezierig en leerzaam. Ik kan deze training aan iedereen aanbevelen!

Ugo van Hout
Technical Consultant IT Information Systems
Boskalis

INHOUD VAN DE TRAINING

Inleiding

In deze training leer je hoe je processen automatiseert en integreert met externe applicaties in TOPdesk, met behulp van actiereeksen (API’s). Tijdens deze cursus behandelen we stap voor stap de belangrijkste onderdelen van actiereeksen.

We beginnen met het begrijpen van wat een API precies is. Vervolgens behandelen we de TOPdesk API-documentatie, waarin je leert hoe je deze moet lezen en toepassen, en maken we kennis met handige tools die je helpen bij het werken met API’s. Daarna richten we ons op het voorbereiden van een testomgeving en laten we zien hoe je een API-account aanmaakt.

We gaan dieper in op het gebruik van variabelen en leren je verschillende methoden toepassen om de gewenste resultaten te bereiken. Een essentieel onderdeel van het werken met API’s is het samenstellen van de juiste URL’s (endpoints) en het creëren van de benodigde headers. Daarnaast laten we je zien hoe je de body van een API-verzoek moet schrijven.

We gaan ook in op het uitlezen en gebruiken van de response body en leren je begrijpen wat de verschillende statuscodes betekenen, zodat je fouten kunt opsporen en oplossen. Tot slot verkennen we het gebruik van Freemarker voor het manipuleren van API-gegevens en het gebruik van FIQL-queries om geavanceerde zoekopdrachten uit te voeren.

Ben je klaar om je API-vaardigheden naar een hoger niveau te tillen?

Doelgroep

Deze training is speciaal ontworpen voor TOPdesk functioneel-/applicatiebeheerders en IT-professionals die hun TOPdesk-ervaring naar hoger niveau willen tillen door het automatiseren van processen met behulp van actiereeksen (API’s).

Vereisten

Geen programmeerervaring vereist! Onze training biedt een toegankelijke instap in de wereld van actiereeksen en API’s.

Leerdoelen

Inhoud

Materiaal

Deelnemers hebben toegang tot een computer met internetverbinding, webbrowser en een TOPdesk-testomgeving. Alle overige trainingsmaterialen worden tijdens de training verstrekt.

Certificering

Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname na het voltooien van de training.

Datum

Schrijf je nu in voor de training op vrijdag 6 oktober 2023 bij FDO Consultancy, Clarissenhof 7b, 4133 AB Vianen. Wees er snel bij, want de beschikbare plekken zijn beperkt!

Locatie

FDO Consultancy

Clarissenhof 7b

4133 AB Vianen

Duur

Één dag van 08:30u tot 17:00u

Investering

Profiteer nu van onze tijdelijke aanbieding en meld je aan voor slechts € 499,- p.p. (normaal € 599,- p.p.). De prijs is inclusief lesmateriaal, lunch, consumpties en een certificaat.

Schrijf je nu in voor de training "Automatiseren in TOPdesk met actiereeksen (API’s)" en ontdek hoe je:

Bij ons leer je de kracht van automatisering in TOPdesk te ontdekken. Begin vandaag nog met het transformeren van jouw TOPdesk-ervaring!

Waarom wachten?

Begin vandaag nog met het automatiseren van TOPdesk met actiereeksen (API’s). Neem de controle over jouw taken en optimaliseer jouw TOPdesk-ervaring! Schrijf je nu in voor onze training en ontdek de mogelijkheden die voor je liggen.

Bezoekadres

Clarissenhof 7b

4133 AB Vianen

Nederland

 

KvK 75044757

Openingstijden
Ma
08:30u - 17:00u
Di
08:30u - 17:00u
Wo
08:30u - 17:00u
Do
08:30u - 17:00u
Vr
08:30u - 17:00u
Za
Gesloten
Zo
Gesloten